Pää mukaan projektiin

Latasin toukokuuhun hirveästi odotuksia ja tavoitteita. Päätin pudottaa painoa viisi kiloa ja juosta ja mitä kaikkea vielä. Perheen pienin nukkui tosi huonosti ja itse söin vähän kaloreita. Paino tippui 2,5kg, mutta en ollut tyytyväinen. Olin väsynyt, kiukkuinen ja puhuin itselleni todella rumasti. Olin pudottanut painoa 11kg tammikuusta, mutta koin vain suurta epäonnistumista, koska en selvinnyt päivästä pienemmillä kaloreilla.

Toukokuun lopussa tuntui, kun olisin juossut seinään. Olin todella itkuinen ja loppu. Jonkin oli muututtava. Sen sijaan, että mietin miten monta kilometriä jaksan juosta kesäkuussa tai miten monta kiloa pudotan, päätin lukea (tai oikeastaan kuunnella) Rakas keho – kirjan. Ajattelin, että jostain se pitää aloittaa. Onneksi luin. Kirja sai minut ymmärtämään paljon.

Lukusuositus

Kaikki suunnitelmat oman kehoni suhteen, ei vastannut mitenkään sitä mihin se tällä hetkellä on kykenevä. Haluan edelleen päästä vielä juoksemaan. On vain uskottava, että se hetki ei ole vielä nyt. Eikä se johdu siitä, että olen surkea ja laiska ja huono ihminen.

Opettelen nyt kuuntelemaan mitä minun kehollani on sanottavaa. Mihin sattuu, miten sitä voisi hoitaa. Tuleeko ruuasta hyvä vai huono olo. Pitäisikö useammin valita se salaatti mistä tulee hyvä olo kuin karkkipussi mistä tulee huono olo. Matka on vielä alussa, mutta olo on paljon parempi kuin kuukausi sitten.

Opettelen myös puhumaan itselleni nätisti. En moiti peilikuvaa. Aina kun aloitan, käsken tietoisesti itseäni lopettamaan. Pikku hiljaa peilikuva alkaa näyttämään vähän neutraalimmalta. Koitan löytää niitä kohtia, joista tykkään ja antaa aikaa niille kohdille joiden kanssa en ole vielä sinut.

Niin ne sujahtivat nämäkin jalkaan. Syytä olisi olla tyytyväinen, eikä vaan mollata.

Koin suurta onnistumista kun heräsin eilen aamulla ja koin oloni kehossani hyväksi. Ajattelin, että täytyykin käydä puntarilla ja varmistaa, että olisiko tullut laihduttua vai mistä moinen hyvänolon tunne. Enpäs käynytkään. Enkö muka voi vaan kokea oloani hyväksi ja itsevarmaksi? Täytyykö se todistaa numeraalisesti? Aloin jo harkita luopumista moisesta kapistuksesta. Ihan niin pitkälle on kuitenkaan vielä ole päässyt. Ehkä joku päivä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s