Motivaatio

Olen aikaisemmin ajatellut, että pitäisi tehdä elämäntapamuutos, jotenkin kokonaisvaltaisesti ja kerralla. Muutta ruokavalio kerrasta ja treenata kuin maratoonari. Kaikki muu on turhaa.

Kerran aloin syödä puoli kiloa salaattia aamupalaksi. En erityisemmin edes pidä salaatista, salaatilla tarkoitan tässä siis pelkkää salaatin lehteä. Voin kertoa, ei kantanut kovin pitkälle se muutos.

Ei toivoa. Vai onko sittenkin?

Mistä sitten nyt löytyy motivaatiota muutokseen, jos ennen on mennyt pieleen? Olen pilkkonut tavoitteet pienemmäksi päässäni. Tuloksiin on helpompi päästä, kun olen asettanut tavoitteeksi kahdessa kuussa pudottaa 2,5kg. Kuulostaa paljon helpommalta toteuttaa kuin 20kg vuodessa.

Tulokset motivoivat entisestään sitoutumaan muutokseen. Tuntuu kivalta valita kävelylenkki sohvan sijaan, kun näkee muutoksen omassa voinnissa ja ulkonäössä. Lähinnä omassa voinnissa. Vatsan seudulla heiluu mukana sen verran löysää, että vaikka painoa on tippunut ihan hyvin, on edelleen vaikea hahmottaa, että jotain on tapahtunut ulkonäössä.

Suuren muutoksen sijaan teen pieniä valintoja päivässä. Tänään päätin lähteä kävelylle, illalla päätin, että teen treenin, joka jäi päivällä tekemättä, kun olimme pihalla grillaamassa. Ajattelin, että jos en tee sitä nyt, se jää tekemättä. 45minuutin päästä oli paljon parempi olo. Söin tänään myös pullaa, mutta enää en anna itseni ajatella, että pullan syönnin takia kaikki on jo pilalla, joten ei muuta kuin hampurilaisia hakemaan ja sohvalle homehtumaan.

Pienet parannukset elämäntavoissa on paljon motivoivampia minulle kuin aamulenkille lähtö hamppuproteiinipirtelö kurkussa hölskyen. Tätäkin on kokeiltu. Ei kestänyt sekään muutos. Voin myös kertoa, että mansikan maku ei paranna hampunmakua.

Loppujen lopuksi elämäntapamuutoksen pitäisi olla kivaa ja omannäköistä. Ei pelkkää ruoskimista ja kurjistelua. Kuka niin haluaa elää? Vaikka välillä toki on hyvä vähän ruoskia itseään hyvässä hengessä.

Ei ne nyt sujahtanut jalkaan, mutta nappi meni jo kiinni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s