Kirje keholleni

Ajattelin ensin, että kerron siitä kuinka paljon vihaan omaa vatsaani, kuinka typerän mallinen se on ja miten olen käyttänyt kymmeniä vuosia sen piilotteluun häpeissäni.

Kuukauden olen pyöritellyt mielessäni, mitä sanoisin, kuvatkin on ollut otettuna. Paljastan kaikille, mitä vihaan eniten itsessäni. Kunnes eilen kävellessäni vesisateessa noutamaan pakettia, jota en muistanut tilanneeni, tuli mieleeni ajatus. Mitä jos kirjottaisinkin itselleni kirjeen? Positiivisen. Ehkä oppisin peiliin katsoessani sanomaan itselleni jotain kaunista?

Sitten mietin, että onko hyväksyttävää käytöstä, kehua itseään? Ei välttämättä ole, mutta ajattelin silti kirjoittaa itselleni kirjeen, jossa kiitän ja kehun kehoani.

Hei keho,

ensinnäkin kiitos, että ollaan vielä tässä. Olen terve, en ole koskaan kohdannut vakavia sairauksia. Kiitos siitä. Kiitos, että olet pysynyt terveenä, vaikka olen pahoinpidellyt ja kohdellut sinua huonosti niin monin tavoin.

Kiitos kahdesta onnistuneesta raskaudesta ja siitä, että olen saanut imettää molempia poikia.

Kiitos, että toimit ja saan harrastaa mitä haluan. Kiitos, että näen ilman silmälaseja, koska hitto on kallista olla sokea.

Anteeksi, että peilistä katsoessa olen kutsunut sinua hirveillä nimillä. Anteeksi, että väitin, ettet ansaitse parempaa. Anteeksi, että kun olen särkenyt sydämeni, syytin sinua ja rankaisin sinua.

Lupaan parantaa tapani. Lupaan antaa sinulle armoa ja pitää sinusta huolta. Lupaan opetella kehumaan sinua. Löytämään joka päivä jotain hyvää sanottavaa sinusta. Lupaan, että yhdessä meistä tulee vielä parempia ja vahvempia. Lupaan myös opetella päästämään irti niistä solvauksista, joita ulkopuoliset ovat sinusta sanoneet. Sinun arvostelusi ei ollut heidän oikeutensa alunperinkään.

Rakkaudella,

Erika

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s