Tavoitteet

Kuukausi aloituksen jälkeen on ehkä hyvä pistää ylös mitä haluan saavuttaa tällä projektilla.

1. Voida hyvin niin henkisesti kuin fyysisesti.

2. Mahtua vaatteisiin. Raskauden aikana ja sen jälkeen olen ahdistunut, joka kerta, kun pitäisi lähteä johonki muualle kuin mummilaan tai salille. Vaatteen pitäisi mahtua päälle, näyttää ihmismäiseltä ja siinä pitää pystyä imettämään järkevästi. Useasti on tehnyt mieli sanoa, etten tule. Olenkin sopinut itseni kanssa, että ensi tammikuun alemyynneistä ostan itselleni uusia kivoja vaatteita, jotka istuvat hyvin ja niiden sovitus ei itketä.

Nämä ovat tavoitefarkkuni. Ei edes lähellä.

3. Laihtua. Olen ylipainoinen ja olen ollut melkein koko aikuisikäni. Haluan olla terveellisessä painossa. Painossa, jossa viihdyn. Painossa, jossa voin katsoa peiliin ja olla tyytyväinen. Numeraalisesti ajattelisin painon olevan noin 75kg. En missään nimessä halua olla laiha, vaan terveen näköinen.

4. Syödä paremmin / koko perhe söisi paremmin. Varsinkin raskauden aikana, ja myönnetään, sen jälkeenkin, meillä on syöty liikaa pikaruokaa ja herkkuja. Laiskuuttani en ole jaksanut panostaa ruuan laittoon. Olen kokenut herkut ja pikaruuan palkintona, kun olen taas jaksanut yhden päivän väsymyksestä huolimatta. Palkinnoksi olen sitten saanutkin huonon olon ja lisäkiloja. Puhumattakaan huonosta omatunnosta, kun olen syöttänyt moista moskaa lapselleni. Tähän siis kaipasin kipeästi muutosta.

5. Liikkua ja opettaa pojille liikunnan iloa. Uskon vahvasti esimerkin voimaan. Haluan, että lapseni haluavat liikkua ja tykkäävät siitä. Haluan liikunnasta luonnollisen osan omaa ja perheeni elämää. Olen päättänyt, että ensinnäkin jokainen askel lasketaan, ja liikunnan ei tarvitse rajoittua yhteen lajiin. Usein liikkuminen on minulla jäänyt siihen, että se on alkanut olla pakko pullaa. Tällä kertaa olen luvannut itselleni, että jos penkkipunnerrus ei kiinnosta menen tanssimaan.

6. Vetää leuka. En ole koskaan pystynyt, nyt otan tavoitteeksi. Ehkä vuoden päästä. Haluaisin myös oppia seisomaan päälläni.

7. Juosta. Haluan pudottaa painoa sen verran, että juokseminen ei olisi älytön rasitus nivelille. Juokseminen on ollut minulle mieluisa liikuntamuoto aikaisemmin. Juostessa pää tyhjenee kaikesta. Ehkä joku päivä taas.

8. Oppia yhdistämään perhe, työ, liikunta ja terveellinen ruoka. Tämä jännittää eniten. Mikäs tässä on vanhempainvapaalla kipittää salille tai jumppaan. Laittaa lapset hetkeksi hoitoon, ottaa omaa-aikaa. Jos ei jaksa maanantaina, niin menen tiistaina. Tämä on helppoa. Sitten kun yhtälöön lisätään, päiväkoti, vuorotyöt, väsymys, laiska perusluonne ja huono omatunto omasta-ajasta, niin katotaan kuinka muijan sitten käy. Innolla odotan.

9. Nukkua. Kunpa voisikin syyttää vauva-aikaa, mutta useimmin menee omaan piikkiin. Mene ihminen nukkumaan ajoissa!

10. Päästä eroon Tenoista. Oikeasti. Hankala tuntea oloaan kauniiksi ja haluttavaksi tai edes ihmiseksi, kun kulkee vaipoissa tai haisee siltä, kun olisi jäänyt putki päälle viime vuoden vapusta.

Meinasin vielä lisätä, että olla onnellinen, mutta laitankin sen muotoon. Pysyä niin onnellisena, kuin nyt olen. Koska jumalauta, voiko ihminen olla näin onnellinen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s