Metabolinen ikä 48

Viimeisillään raskaana painoin n. 105kg. Ennen raskautta painoin 82kg. Olen 171cm pitkä eli en siis mikään pikku lintuinen ollut ennen raskauttakaan. Raskaudesta sen verran, että viimeisen kahden kuukauden aikana paino nousi 10kg. Se oli aika järkyttävää, ainakin omalle päälle ja kropalle.

Viimeisillään raskaana syyskuussa 2020. Huomaa siisti eteinen.

Helppo olisi syytellä tässä hormoneita, kasvatusta ja naapurin Pekkaa, mutta lähtökohtaisesti se paino taitaa nousta ihan sillä, että syö enemmän kuin kuluttaa. Toki raskaudella on osuutensa painon nousuun, mutta en hirveästi katsonut mitä suuhun pistin ja viimeiseen kahteen kuukauteen en myöskään hirveästi päässyt liikkeelle.

Kuopus on syntynyt syyskuussa 2019. Kateellisena katsoin Facebookin vauvaryhmässä, kun toisilta äideiltä näytti kilot sulavan synnytyksessä. Itsellä imetys ei ole toiminut laihduttajana yksinään. Marraskuussa loppui kuntosalikortin jäädytys ja päätin, että salille lähdetään sitten heti. Vauva oli kahdeksan viikkoa, kun menin ekaan jumppaan.

Ruokavalioon aloin kiinnittämään huomiota vasta tammikuussa. Marras-joulukuussa oli niin paljon juhlia ja syömisiä, etten jaksanut alkaa vielä stressaamaan. Tammikuussa latasin kalorilaskurin puhelimeen. Olen saanut syödä n.2300 kaloria per päivä. Tarkoituksena, kun ei ole pudottaa painoa 20kg kuukaudessa, vaan pikku hiljaa ja pysyvästi päästä kuntoon. Vauva on myös vielä täysimetyksellä. Kahtena päivänä kalorit ovat menneet yli, muuten hieman alle. Tärkeintä mielestäni on ollut oppia, minkä verran on järkevä syödä ja mistä kalorit kertyvät.

Tähän mennessä painoa on pudonnut nelisen kiloa ja centtejä on lähtenyt joka puolelta. Eilen sain ensimmäiset farkut jalkaan ja pystyin jopa istumaan lattialla niiden kanssa. Parasta kuitenkin on se, että koen jaksavani paremmin arkea kahden pienen lapsen kanssa.

Tänään oli jännä päivä, kävin kehonkoostumusmittaukseen. Perjantaisin olen myös pitänyt punnituspäivän, jotta saan seurattua kehitystä, mutten stressaa liikaa asiaa joka päiväisillä painon heilauksilla. Kerran viikossa on myös helpompi nähdä mihin suuntaan oikeasti ollaan menossa.

Aamulla paino oli pudonnut viime viikosta -900g. Kehonkoostumusmittauksen tulokset sen sijaan kertoo enemmän kunnosta. Positiivista tuloksissa on, että jonkun verran löytyy lihasmassaa ja sisäelinten ympärille ei ole kertynyt rasvaa. Muuten tulokset eivät ole kovin mairittelevia. Kehon rasva on 40,9%, mikä on paljon. Metabolinen ikäni on 48 vuotta, mikä ei myöskään ole kovin mairittelevaa. Ei sentään 80 vuotta, jos haluaa olla positiivinen.

Yksi vastaus artikkeliiin “Metabolinen ikä 48

  1. Ei muuta kun malttia matkaan ja hitaasti hyvaa tulee. Pienilla muutoksilla kohti suuria muutoksia. Jos vaadit itseltasi liikaa, liian nope asti voit kompastua ja luovuttaa. Ylaman jalkeen tulee alamakia ja niiden aikana voit juhlistaa ja kerata voimia. Todella hyva juttu!!! Kylla varmasti paaset tavoittelemaasi hyvanolon painoon. Hyva alku ja jatka samaa rataa💪💪. Kovasti tsemppiaxxx

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s